”Jeg tror, der er en plads til en lille økologisk restaurant i Danmark, som er støttet af almindelige mennesker.” Sådan tænkte Heather Thomas, da hun i efteråret besluttede sig for at tage springet og blive restaurantejer.

Hendes kommende restaurant hedder MadMad Mad Bodega. Men inden Heather Thomas sammen med Marian Reed og TV-kokken Martin ’Guf’ Rasmussen, som er restaurantens chefkok, kan åbne dørene på Vesterbrogade til april i 2015, har de brug for 150.000 kroner for at projektet bliver til virkelighed.

Pengene vil hun rejse med hjælp fra hendes fremtidige kunder, der kan støtte projektet med små og store beløb via crowdfunding-tjenesten Kickstarter. Lykkes det, er det første gang en restaurant i Danmark åbner med hjælp fra crowdfunding.

Heather sigter højt. Når hun ikke målet på de 150.000 kr. inden den 12. januar, hvor kampagnen stopper, får hun intet. Sådan er alt-eller-intet-reglerne på Kickstarter, hvilket gør ventetiden ekstra spændende for holdet bag restauranten.

”Jeg håber og tror, at danskerne tør hoppe med på det her initiativ. Kickstarter kom til Danmark det her efterår, så for mange er det et nyt format, men også en mulighed for at direkte at påvirke, hvad man vil have og ikke have,” siger Heather.

Alle som Kickstarter-støtter Heather Thomas' restaurant får en belønning. Deres navne bliver indgraveret i restauranten på Vesterbrogade. Støtter du projektet med 250 kroner, kan du desuden komme forbi MadMad Mad Bodega og spise Scotch egg gratis en gang i måneden i hele 2015. Fordobler du din støtte, følger der en lækker middag til restaurantens åbningsfest oveni dine æg.

MadMad Mad Bodega satser på økologisk, nærproduceret og sæsonrigtig mad, som minder om det, mormor serverede, men med et lille twist. Tanken er, at økovenlige danskere skal få sig et sted at hænge ud. Til en enkelt øl eller en stor middag. Når restauranten ikke er fuld af gæster, vil der blive afholdt events og workshops med temaet bæredygtighed og økologi. Gæsterne har også en mulighed for at lære mere om maden de spiser, og den effekt den har på miljøet.


Heather Thomas
Heather Thomas har en baggrund inden for den kreative verden. Hun har arbejdet på Tate, The Royal Academy of Arts og YouthNet i London. Den nordiske madkultur inspirerede hende at flytte til København, hvor hun har taget en MBA ved CBS, med formålet at derefter prøve vingene som madentreprenør.

Hvad er Kickstarter?
Kickstarter er en online platform, hvor personer kan indsamle penge til et projekt. Sitet, som startede i USA, lader personer uploade deres projektbeskrivelse. Derefter kan fremmede mennesker give bidrag til forskellige projekter. Når projekterne ikke sine opnåede økonomiske mål, får alle bidragsydere sine penge tilbage.

For mere information, kontakt Heather Thomas på 0045 5030 6699 eller heather@madmadmadbodega.com. Du kan også finde mere information på madmadmadbodega.com. Kickstarter-kampagnen finder du på https://www.kickstarter.com/projects/206156940/a-watering-hole-for-the-eating-revolution-on-veste