"Flere og flere går om ad Nørregade" stod der i mange år bøjet i neon på hustagene over det legendariske stormagasin Daell's Varehus. Men det blev faktisk færre, som gik den vej og i sluthalvfemserne måtte 'Dalle Valle' dreje nøglen om, efter i mere end en menneskealder at have klædt helt almindelige mennesker på i tidens mode til rimelige priser.

Bygningen er nu omdannet til luksushotel og i hjørnet mod Fiolstræde åbnede caféen Dalle Valle for efterhånden en del år siden. I starten af sin levetid var caféen insted for inderbys barhængere, men det er efterhånden længe siden. Nu om dage er caféen i ren Daell's Varehus-ånd blevet for de mange når det kommer til prisniveauet. Det har været en så stor succes, at Dalle Valle i morgen åbner efter en ombygning med mere end dobbelt så mange pladser som før - nærmere bestemt bliver der plads til 220 spisende gæster.

Konceptet er det samme som hidtil, dog med tilføjelsen af en billig buffet onsdag til fredag aften og en endnu billigere dansk frokostbuffet hver dag. Der er stadig 2 cocktails for en hund og halv pris på hele menukortet lørdag til tirsdag.

Men ikke nok med det. Dalle Valle har en hel lille kæde af billig-caféer på tegnebrættet. Næste måned åbner en filial i Amager Storcenter og til næste sommer er der en endnu større Dalle Valle på vej i det nye storcenter Taastrup Torv.

Så det er måske ikke lige i Nørregade længere, men der bliver i hvert fald temmelig mange muligheder for igen at slå en tur forbi Dalle Valle.