Voce – delemiddag mellem kunst og høje paneler

Dining Week Sharing-konceptet indeholder 2 salte og 1 sød servering, der anrettes således at de spisende selv skal tage af maden og for eksempel bryde brødet, øse og byde fadene rundt mellem hinanden. Men det er ligeså meget omgivelserne, der spiller ind i den sociale oplevelse af at spise sammen, og i den meget specielle restaurant VOCE beliggende i en herskabslejlighed i Store Kongensgade, får man virkelig fornemmelsen af at være på privat besøg. Lejligheden fremstår som en klassisk lejlighed fra dengang det finere borgerskab boede i Frederiksstaden, og de smukke designmøbler spiller godt op til kunsten på væggene. For VOCE er også et galleri, der udstiller værker af både up coming og etablerede kunstnere fra ind- og udland. VOCE har sammensat sin helt egen menu til Dining Week Sharing, hvortil der også hører en vimenu til 200kr:

Snacks ved ankomst.
Små tærter med gedefriskost og ørredrogn.

***
Bacala på torsk med romanesco og sennepssalat

***
Unghane med mættet sauce på urter og svampe.
Spidskål med mormor dressing og kartofler med løvstikke.

Cantuitini cheesecake
med semi-dried blommer og blomme is.
 

San Marco Junior

På flere af de deltagende restauranter kan man tilkøbe ekstra lækkerier til en billig penge, som kan udvide madoplevelsen. Det gælder for eksempel på San Marco Junior, der har slået sig på en kreativ gin& tonic, som kan serveres før maden til 55kr og ligger helt i forlængelse af det italienske køkkens inkorporerede aperitivo-element, som man så ofte møder i Støvlelandet. Derudover kan man på stedet opleve den fornyelse, som restauranten har oplevet siden den skiftede til også at indeholde navnet Junior: Nu står den yngre arvtager Marc Zangrando bag gryderne og har tilføjet et tydeligt nordisk element til stedets menukort, udover at tage inspiration ind fra hele verden. Dette fingeraftryk er med sin soya og sin dulce de leche også tydeligt tilstede i stedets Dining Weeks Sharing menu:

Økologisk mozzarella
med bagte tomater, olivenolie & sprød parmaskinke

***

Kalvetatar
med trøffel, estragonmayo, syltede løg & grov pesto
&
Oksefilet fra Uruguay
med trøffelmayo, sød soya & saltede mandler

***

Chokoladekage i brud
med dulce de leche og bærsorbet
 

San Giorgio og fordøjelsen

Ikke at portionsanrette men i stedet spise af de samme tallerkner er en måde at spise på, som man især kender fra det Mellemøstlige og asiatiske køkken, men mange danskere har især stiftet bekendtskab med det uformelle restaurantbesøg i Italien, når de har været på ferie. På Ristorante San Giorgio har man i årtier fulgt de stolte traditioner til bords sammen med danskerne, og den ekstra lille finesse at San Giorgios stifter er fra Sardinien, gør ikke tingene mindre rustikke. På øen, der ligger lige i smørhullet mellem Korsika i nord og Sicilien i syd, er man landskendt for at sværge til enkeltheden, hvor råvarerne står frem. Sarderne er et hyrdefolk, og siden maden fra historisk tid derfor ikke har måttet ligge tungt i maven, når man skulle over stok og sten med sine dyr, er det sardiske køkken præget af simple ingredienser og retter, som er lette at have med på farten. Til Dining Week Sharing vil man kunne opleve pasta fyldt med ricotta fra den sydvestlige Campidano-region samt langtidsbraseret kød, mens desserten er lavet på mandelmælk, der er lettere at fordøje end komælk:

Ravioli di ricotta alla Campidanese
Ravioli med ricotta fyld i tomatsovs, basilikum og grana ost

***

Bocconcini di cinghiale brasati al carignano
Italiensk vildsvinsnakkefilet gullash brasseret i carignano vin

***

Sformatino di latte di mandorla con sorbetto ai frutti di bosco
Mandelmælksflan med skovbær sorbet
 

Tribeca NV midt i den kulturelle smeltedigel

Alene med sin placering i en baggård i Nordvest sender denne restaurant et signal om, at god mad og godt samvær ikke kun hører til på den bonede fine dining-steder i indre by. I stedet ville Katrine og Søren, som står bag stedet, tage noget af den rå stemning med sig hjem fra New York, hvor de elskede at være, og en forladt industribygning i udkanten af Nørrebro viste sig at være det perfekte spot. Efter åbningen har Tribeca NV været med til at løfte hele området, hvor der løbende skyder kreative værksteder og caféer op, og en del af strategien har været at invitere de lokale forbi og blive en del af et nærmiljø. I dag har Tribeca NV udvidet med sit pizza- og øllaboratorium Ugly Duck lige ved siden af, og det hele fungerer i synergi med mange af de små virksomheder og kontorer tæt ved, der gerne hygge og spiser frokost her. Det lå derfor heller ikke fjernt for Tribeca NV at deltage i det nye Sharing-koncept – deletanken er en del af Tribeca-filosofien, og man har valgt at servere følgende menu:

Bøffelmælk mozzarella med kompot af langtidsbagte tomater, basilikum og olivenolie serveret med manitoba brød
***

Skiver af marineret kyllingebryst stegt med skovsvampe, grønkål og brunet smør hertil små ristede kartofler
***

Vanilje parfait
med ovnbagte æbler, karamel og nøddeknas.
 

Kitchennette og den franske drøm

Egentlig betyder denne restaurants navn ’det lille køkken’ som man kender det fra campingvogne, moteller eller mobile homes, men der er nu intet småt ved Kitchennette, som ligger rigtig hyggeligt på H.C.Ørstedsvej, og med sin caféstemning har noget særligt afslappet over sig. Og det er måske deri, at navnet får sin egentlige berettigelse, for her kan man hygge tæt og intimt som var man derhjemme, uden dog at være afskåret fra det travle byliv, der ruller forbi de store vinduer ud til gaden. Hos Le Kitchennette er der fokus på det rustikke, franske køkken, go til Dining Week Sharing vil man derfor kunne nyde:

Hjemmelavet hummer suppe.

***

Confi de canard. M/ garniture, knuste kartofler og trøffelsauce.
Confiteret andelår.

***

Panna cotta
 

Ristorante L'Imperatore

På nogle af de deltagende restauranter tilbydes der også vegetarmenu, og et sådant sted er L’Imperatore, hvor sicilianske Armando di Raffaelle og hans kone Denise Dalsgaard serverer rigtig veltillavet mad på Østerbro. Faktisk er vegetarretter på Armandos fødeø ofte mere forekommende end retter med kød grundet Siciliens frodighed og store udbud af råvarer, men herhjemme har kokkeparret selvfølgelig også tilpasset dig danskernes smag for både kød, grønt og sågar skalddyr – faktisk er stedets mest solgte ret deres muslingesuppe, som da også optræder i Dining Week Sharing-menuen. Er man vegetar, bliver østers skiftet ud med et tomat-bruschetta, og svinekæben med en lækker, cremet risotto på svampe:

Kejserens muslingesuppe
Souterede blåmuslinger, tomat , hvidløg toppet med brunristet sprøde crostini


***

Gratineret østers
med hvidløg og parmesan

***

Guancie di maiale in salsa al pepe verde
Braiseret svinekæber, i pepe verde sauce (peper sauce)
Rosmarin stegte kartoffelbåde

***
Armando's citronsorbet toppet med friske bær
 

Nose2Tail og kunsten at dele (og spise) alt fra dyret

Nose2tail var et af de første madsteder, der flyttede ind i den Hvide Kødby, som nu er en veletableret del af det københavnske aften-og natteliv. Her kunne man opleve kød, som kun vores bedsteforældre ville kunne genkende, nemlig indmad og udskæringer, der i årtier har været udelukket fra de flestes idé om hverdagsmad. Svin og kalv er i højsædet hos Nose2Tail garneret med sprøde side orders og perlende drikke i glasset, og kun kød fra enten økologiske eller fritgående dyr er benyttet. Nose2Tail er især berømt for sit bræt fuld af smagfulde kødsnacks, sine flæskesvær og sine kreative sammensætninger – for eksempel ’Chokosvær’, der optræder i denne menu som dessert:

Brættet
Bacon BBQ, slagterpølse, røget rullepølse & leverpostej med fedtegrever

SVIN!
Svinemørbrad med flødestuvet svinehjerte, grønt & kartoffelmos

"Chokosvær"
Puffede flæskesvær med mørk chokolade!