Nye gæster på Food Festival kan starte med at bide mærke i, at festivalområdet er opdelt efter fødevarekategorier i særligt indrettede områder som fx Lokalmad, Planteriget, Kornmarken & Søde sager, Kød & Fjerkræ, Mejeriet, Havet etc. Desuden er der naturligvis scener, værksteder og masser af plads til leg, eksperimenter og, ikke mindst, spisning og madlavning.
 
Kendis-kokke
Der bliver rig mulighed for at komme helt tæt på tidens mesterskokke i løbet af weekenden. John Wright og hans kumpaner fra det britiske madprogram, River Cottage, gæster festivalen alle tre dage og har som altid fokus på råvarekvalitet, sæsonbetonet madlavning og bæredygtighed. Denne gang også i en masterclass om øl, vin og spiritus med råvarer hentet i naturen. Der er mulighed for signering af bøger. 
 
Fra den danske topgastronomi kan du fx møde Søren Gericke, der sammen med Økoløft Aarhus fylder teltet op med æblet. Sammen med Kenneth Højgaard fra Københavns Madhus og skoleelever fra Aarhusianske skoler har de planer om at fremføre en sand æblesymfoni i søde og salte retter. 
 
Du kan også kigge Timm Vladimir over skulderen på Gastroscenen eller møde Thomas Laursen, manden der satte myrer på Nomas menukort og dermed var med til at skubbe til den gastronomiske verdensorden. Hos ham kan man smage på orangemyre, hvis det er det, man er i humør til.
 
Derudover kan du få selskab af Gorm Wisweh – bl.a. kendt fra TV2 og ”Gorms” restauranter, eller Camilla Plum, Carsten Kyster, Adam Aamann og hans smørrebrødsværksted og Thorsten Schmidt fra det legendariske Ruths Hotel i Skagen.

"35 flasker skal der sables på 1 minut!"

Konkurrencer og Guinness rekord-forsøg
Med så mange gastroentusiaster samlet på ét sted, skal chancen selvfølgelig udnyttes til at udfordre hinanden på kreativitet, håndværk og meget mere.
 
Eleverne fra Center for Mad og Gastronomi, AARHUS TECH, konkurrerer bl.a. i østersåbning og serverer smagsprøver. Samtidig er der mulighed for at overvære et Guinness-rekordforsøg i champagnesabling. 35 flasker skal der sables på 1 minut!
 
Søndag står den igen i år på Hotdog DM, hvor deltagerne dyster i både den bedste traditionelle hotdog og den mere moderne hotdog – der kåres en vinder inden for hver kategori. Hotdogs ved standen koster 50 kr., men så går overskuddet også ubeskåret til BØRNEfonden.
 
Er man mere til søde sager, holder Røde Kors søndag sin store finale i bagedyst, hvor finalister fra indledende runder i hele landet kæmper om æren af at have lavet intet mindre end Årets kage.
 
 
Bæredygtig madkultur
Imponerende mange aktører tropper op med bæredygtige, gastronomiske tiltag på årets Food Festival. Skal du fx have styr på din fisk, fortæller MSC Foodtruck om det blå miljømærke, som
 kokken Carsten Kyster laver mad med smagsprøver ud fra.
 
Økologisk Landsforening er på banen i stor stil med utallige events om alt fra grøntsagsjuice, ”smag på økologien” og præsentation af råvarer ved deres landmænd – foruden en masse sjov for børn. UngEnergi skruer også op for det grønne hele weekenden med aktiviteter, der hjælper nysgerrige i gang med sundere og grønnere madlavning fra bunden.
 
I Vækstteltet er der spot på madspild med workshop, paneldebat med deltagelse af MEP Christel Schaldemose og Forsvarsminister Nicolai Wammen samt foredrag af Malou Rotvel Pagh, kvinden bag bloggen Klidmoster.dk. 
 
 
Nordiske dråber
Det bobler og risler også på området for Nordiske Dråber på Food i år! Hos Mobilbryg demonstreres fx ølbrygning på et mobilt nano-bryggeri, helt fra mæskning af malten til urtekogning og køling af urten til gæring. Og så er de ikke blege for at fremvise både ingredienser og brygdele.
 
Du kan også møde nogle af landets ivrige cider-entusiaster i en paneldebat om, hvad der skal kende fremtidens cider fra Danmark. Desuden er der mulighed for at smage på udvalgte ciders fra ind- og udland.
 
Stauning Whisky øser ud af deres viden og fortæller historien om ni iværksætteres drøm og etablering af det danske whiskydestilleri, og hvordan whisky laves. Der er smagning af helt specielle whiskyer – og af råspritten (68%), hvis du tør!