Picture

BioMio – Winemakers Dinner med Klumpp Vine og Spis Min Gris

Denne restaurant, der med sit anderledes kantinekoncept var en af de første til at servere økologiske menuer til en yderst fornuftig pris, har slået pjalterne sammen med Klumpp Vine fra Baden i Tyskland. Siden 1996 har gården produceret økologiske vine, og er lige nu en af de allermest lysende stjerner på den tyske vinhimmel. Maden til vinene består af 4 100% økologiske retter, hvori hovedkomponenten er de lækre svin fra slagteriet Spis Min Gris på Østerbro. Butikken startede med den vision, at de ville formidle og sælge lækkert kød til københavnerne fra økologiske landbrug, og til middagen på Biomio kommer slagter Mikkel Hesselager og fortæller de spisende om økologisk landbrug. Klumpp vil også være til stede, og for sin part fortælle om de vine, som man kan opleve til grisen, alt sammen vil det skabe en hyggelig og uformel aften i slagterhuset på Halmtorvet.

Picture

På skolebænken på MadMad Mad Bodega: bæredygtige Cocktails og Mormormadlavning

Indrømmet: MadMad Mad Bodega står vores hjerte nær her på Spiseliv, for vi er vilde med deres koncept, hvor bæredygtighed er det bærende element – og selve fremstillingsmetoderne på stedet indebærer fermentering, rygning og gæring af fødevarerne for at højne aromaerne. MadMad Madbodega på Vesterbrogade er startet af de to amerikanske kvinder Heather Thomas og Marian Reed, mens kok Martin Guf Becker Rasmussen, kendt fra Godmorgen Danmark på TV2, står bag gryderne i køkkenet.

Dette er deres første Copenhagen Cooking som MadMad Madbodega, og stedet har kastet sig ud i flere events; det første omhandler Bæredygtig Cocktail Mixing, hvor man gør MadMad Mad Bodegas bartenderinde Marian Reed og Absolut Elyx selskab. På aftenen vil man lære top tips om hvordan du laver bæredygtige cocktails, mixe og smage tre signaturcocktails fulde af lokale, økologiske ingredienser i sæson, smage tre af MadMad Mad Bodegas sæsonvodkaer, samt nyde barsnacks fra køkkenet.

1 kylling, 3 retter: det er da bæredygtigt, og køkkenet vil under dette 2 event lære deltagerne, hvordan 1 råvare kan blive til steg, suppe og tarteletfyld, suppleret med ærkedanske råvarer som selleri, fløde, porrer og gulerødder. At undgå madspild er en af fremtidens dogmer, som kokkene på MadMad MadBodega her vil lære dig om; I løbet af aftenen vil man blive introduceret til miljøvenlig madlavning, hvor man lærer at planlægge en bæredygtig menu der strækker sig over flere dage, samt kokkererer i MadMad køkkenet, hvor du vil komme til at tilberede tre retter lavet af en enkelt kylling og benytte teknikker, der giver dem en helt særlig smag. Til maden drikkes der kold hvidvin. Slutteligt får hver deltager sin hjemmelavede kyllingesuppe med hjem samt en samling af de opskrifter, der er blevet fulgt i løbet af aftenen.
 

Picture

Smørrebrød og øl der flyder fra Taphouses 61 haner

Et taphouse er et amerikansk fænomen, hvor man kan komme ind fra gaden og smage fremragende, lokale øl, og konceptet har begejstret ølelskerne Jan K. Hansen og Ulrik og Lars Nørregaard i en sådan grad, at de har åbnet baren af samme navn i Lavendelstræde. Ølbaren på 200 kvm ligger blot få meter fra Rådhuspladsen, og de gyldne drikke er udvalgt med stor kærlighed og kunnen af barens
ølambassadør Jens Ungstrup, der finder øllene på små mikrobryggerier i Danmark og udlandet. I forbindelse med Copenhagen Cooking lader de deltagerne opleve forskellene på øllene og parrer dem med godt smørrebrød for at fremhæve deres specielle karakteristika – nogle siger, at øl er lige så spændende at sætte til mad som vin, og at humlen evner at understrege særlige retters aromaer, så oplevelsen går op i en højere enhed. Eventet udformes som en god, dansk frokost, med 3 slags smørrebrød til, øl og en snaps, og en dygtig bartender fra Taphouse vil præsentere de enkelte kombinationer mens der spises i fællesskab langs langborde.

Picture

Arti'kok – franske fristelser ved Hvidovrevej

Dette er Hvidovres måske mest populære franske restaurant – at stedet ligger lidt udenfor København kan også se på prisen, og atmosfæren er jovial og helt nede på jorden; måske afspejlet af det faktum, at der siden 30'erne er blevet drevet restaurantvirksomhed i de selv samme lokaler. Arti'kok har ligger her på Hvidovrevej siden 2005, og lokale elsker at komme her – det sociale element bliver også omdrejningspunktet for Arti'Koks gastronomi under Copenhagen Cooking, så gider man ikke at tage fra Hvidovre og helt ind til hovedstaden – eller vil man prøve noget andet end de sædvanlige favoritter i centrum, er stedet her et interessant valg. Arti’kok stiller simpelthen langborde op og bænker lokale og tilrejsende madfans til en social sammenkomst. Restauranten serverer et glas af husets bobler og tre retter, forret og hovedret serveres på fade og i skåle, der går rundt, og prisen er yderst favorabel – 444kr for det hele, inkl. champagne, vin og kaffe.

Picture

Che fe inviterer til porchetta og live jazz i Dronningegården

Måske kender du den – gården mellem Borgergade og Kongens Have, der gennemløbes af Dronningens Tværgade, og tårner sig op mod himlen i en finurlig arkitektur af røde mursten. Til dagligt parkeres der mest her, men nu vil Biotrattoria Ché Fè, områdets italienske øko-restaurant, omdanne brostenene til et vibrerende mødested i bedste latinske stil, med live musik og god mad ved langborde. Chefkok og ejer Alessandro Jacoponi serverer en 3 retters menu med hjemmelavet og håndlavet pasta og økologisk Porchetta-svinesteg tilberedt som grillspyd, og vinen flyder fra store kander, så man selv kan forsyne sig – med måde! Er vejret ikke til det, rykkes arrangementet indendørs. Jazz musikerne ligeså.

Picture

Taste of Copenhagen på Den Lille Fede

Restauranten kalder deres køkken en gastronomisk legeplads i trygge rammer; benævnelsen kommer ud af det faktum, at Den Lille Fede sværger til en lykkelig symbiose mellem det Nordiske køkken og den moderne franske Bistro, hvilket hele tiden udfordrer kræfterne i køkkenregionerne. Og samtidigt skal økonomien kunne følge med. Det kræver med deres egne ord derfor hverken dybe lommer eller fine fornemmelser at besøge restauranten, der under Copenhagen Cooking bænker folk tæt og nærer fællesskabet med en enten 5 eller 7 retters menu i uformelle omgivelser. I køkkenet står Andreas Olsson, der har en fortid på populære restauranter som hedengange Konrad og spisebåden Viva, og var i 1999 selv med til at starte Den Lille Fede op.