Verdens første døve-kokkekonkkurence i bæredygtig kogekunst
Lørdag den 8. november 2014 kl. 11:00 kan man opleve 7 døve kokke fra hele verden konkurrere om titlen ”Deaf Chef 2014”. Den internationale kokkekonkurrence afholdes i København og er den første af sin slags i verden.

Eventet handler i høj grad også om bæredygtighed og fra Danmark deltager Magnus Holstein Madsen, som netop er blevet ansat i restauranten Brdr. Price i Tivoli.
I den stort anlagte internationale konkurrence bliver kokkene ikke alene stillet opgaven at kreere en original, smuk og velsmagende treretters menu, de bliver også bedømt på hvordan de undgår madspild og optimerer brugen af de mange bæredygtige råvarer. Kokkene præsenterer deres bud for et krævende dommerpanel, der bl.a. består af de prisvindende kokke Jonathan Berntsen og Christoffer Brink, som er med til at udpege vinderen af Deaf Chef 2014.

Konkurrencen er åben for publikum, entréen er gratis, og den afholdes på Hotel- og Restaurantskolen, Vigerslev Allé 18, 2500 Valby. Her vil man live fra kl.11.00 til kl.16.30 kunne følge den hektiske stemning med udsigt til de hårdt arbejdende kokke i konkurrencekøkkenerne. Og undervejs vil der for publikum være masser af nydelser i ”Farmers’ market” med gode, friske og bæredygtige produkter med stande fra bl.a. Grantoftegaard, Allehånde, Spis min gris og Bybi. Udover kød, grønsager og honning, vil der være sunde sandwich, små energifyldte retter og god kaffe. Og det efterhånden verdenskendte danske bryggeri, Mikkeller, åbner op for hanerne, så man også kan nyde en velskænket fadøl på vores ”markedsplads”. Det er den socialøkonomiske catering- og cafévirksomhed Allehånde, som i samarbejde med Hotel- og Restaurantskolen står bag konkurrencen Deaf Chef 2014.

Baggrunden for arrangementet er ikke blot at give 7 døve kokke og publikum en oplevelse for livet. Det handler om bæredygtighed, hvordan man i gastronomi-branchen kan undgå madspild, og samtidigt også sætter fokus på menneskelig bæredygtighed – så man betragter en udsat befolkningsgruppe som ressource og ikke en belastning for samfundet.
”Når vi tænker bæredygtighed, handler det for os helt naturligt både om dyrevelfærd og miljø, men bestemt også om mennesker. Hvis vi tilsidesætter det enkelte menneske som kapacitet og ressource for samfundet har vi allerede på forhånd kapituleret. Det gør vi ikke, tværtimod.” udtaler Allehåndes direktør, Simon Sheard, og tilføjer ”Vi er utroligt glade for, at vi har fået så megen bred opbakning og stærke sponsorer, som alle ønsker at støtte Deaf Chef 2014 og tanken om et mere bæredygtigt og sundere samfund”. Eventet tæller sponsorer som Løgismose, First Hotel Kong Frederik, A-Vask, Spis min gris og Mikkeller m.fl., som er med til at gøre dette arrangement muligt.

Vinderen af Deaf Chef 2014 bliver kåret ved en flot gallamiddag samme aften på samme adresse, Vigerslev Allé 18, 2500 Valby. Køb billetter her: www.deafchef.org


Om Allehånde
Allehånde driver caféer og leverer frokostordninger og mad til møder, konferencer og selskaber, til både private og offentlige virksomheder i hovedstadsområdet. Samtidig med, at vi leverer et højkvalitetsprodukt beskæftiger og uddanner Allehånde døve og hørehæmmede mennesker. Allehånde agerer på markedsvilkår ud fra en grundholdning om, at alle mennesker udgør en ressource for vores samfund, hvis de bare får lov og får en reel chance for at træde ud af rollen som social klient. Det centrale i vores filosofi er - via et dagligt kvalitetsprodukt og en professionelt drevet virksomhed på markedsvilkår - at give alle unge mulighed for at være med på lige vilkår.
Allehånde Køkken har eksisteret siden august 2008 og har modtaget Netværksprisen af Virksomhedsforum for Socialt Ansvar, Danske Handicaporganisationers Jubilæumspris og Den Socialøkonomiske Årspris.

For yderligere information kontakt:
Henrik G. Sivgaard, Projektleder, Allehånde, mail: henrik@allehaande.dk, tlf.: 5383 7713
Henrik Riber, Kommunikationsansvarlig, Allehånde, mail: riber@allehaande.dk, tlf.: 5144 4465