Gustu er efter international målestok den foreløbigt eneste ambitiøse gourmetrestaurant i Bolivias hovedstad, La Paz, og bag restauranten står Claus Meyer og udviklingsorganisationen IBIS. 
 
Udover at være en gourmetrestaurant er Gustus formål at tjene som madskole for udsatte unge bolivianere og som model for, hvordan madkultur kan føre til udvikling i et fattigt land som Bolivia.
 
På madskolen får de unge en uddannelse, og når de er færdige på skolen, får de faglig og økonomisk hjælp til selv at etablere selvstændige virksomheder. På den måde er det intentionen, at de på længere sigt kan skabe jobs og udvikling og være ambassadører for ”det gode måltid.”
 
Med andre ord er ambitionen med Gustu, at restauranten skal være med til at skabe en form for gastronomisk revolution i Bolivia. Det er madskolens erklærede formål at ”bidrage til at genetablere et bredt kendskab til traditionel boliviansk madkultur og dens rigdomme.” 
 
Folkelig bevægelse
Det er ikke tilfældigt, at det lige er Bolivia, valget er faldet på, forklarer Claus Meyer:
 
”Bolivia har et råvaregrundlag af en mangfoldighed, som formentlig er uden sidestykke i verden i dag. De mere end 36 oprindelige folk i Bolivia har en rig madkultur, men påvirkninger udefra har sat den under pres, og i dag lever især bolivianerne ikke bare fattigt, men også usundt. Med projektet i Bolivia etablerer vi ikke bare et gastronomisk flagskib og en maduddannelse for sårbare unge, vi er også i fuld gang med at starte en folkelig bevægelse omkring det bolivianske køkkens rejsning. I den proces har vi maksimal fokus på at løfte sundheden i Bolivia og på at bevare landets enestående biodiversitet.” 
 
Madskolen har kun eksistereret i godt et halvt år, så de unge er stadig under uddannelse og går til opgaven med stort engagement. Der er god belægning af gæster i restauranten, og selvom man endnu ikke kan tale om, at madrevolutionen er gennemført, så er spadestikket i hvert fald taget.
 
Gustu åbnede i april 2013 og er blevet til i et samarbejde mellem Claus Meyer og udviklingsorganisationen IBIS, som sammen står bag fonden Melting Pot Bolivia. Fondens overordnede mål er at udforske, om man kan ”bekæmpe fattigdom med velsmag som våben”. Restauranten drives af lokale unge i alderen 18-28 år, som af forskellige årsager er i en sårbar situation. Som læremestre har de kokkene Michelangelo Cestari og Kamilla Seidler, som tidligere har arbejdet på henholdsvis Relæ og Geist i København.