Picture

L'Altro – streetfood fra syditalien

Den syditalienske madtradition er et eksotisk kludetæppe påvirket af klimaet, afgrøderne og de utallige folkeslag, der igennem århundrederne har præget Støvlelandets nederste del: det finder man ud af, når man går ned ad gaden i Palermo, Lecce og Napoli, og dufter til gryder fulde af panzarotti og arancine - panerede risboller med fyld af enten kødsauce og ærter eller smør og pistaccie - muslinger i sprødstegt polenta og perfekt marineret tunfisk. Den syditalienske gademad er der, hvor landets gastronomiske traditioner virkelig forstærkes, og det ved Antiristorante L'Altro om nogen. Derfor har restauranten komponeret en 10-retters menu til 370kr, hvor man hele vejen stifter bekendtskab med både den kendte og mere ukendte slags gademad fra de syditalienske regioner. Måltidet afsluttes med den vel nok ultimative gade-dessert il cannolo, det søde, ricottafyldte mørdejsrør fra Sicilien. Eventen holdes hver dag indtil den 27 august.  

Picture

Cocks and Cows - gode burgere er godt selskab

Burgeren er måske ved at blive den nye cocktail – i hvert fald er det længe siden, at en burgerbars menukort kun indeholdt den klassiske bolle og bøf, og havde et minimum af ingredienser under overen. Nu bliver burgerkonceptet konstant udvidet med nyfortolkninger, og en af de mest overdådige på banen er Cocks and Cows specialudgave i anledning af Copenhagen Cooking, hvor man udover at kunne nyde en lækker, saftig bøf af kød fra fritgående kvæg også får en halv grllet hummer, hollandaise og cayenne-peber oveni hatten. I tråd med dette års tema Breaking the New har Cocks and Cows netop lanceret en ny menu med fokus på The Good Company, hvori økologi spiller en stor rolle og også afspejles i restaurentens øvrige retter og drikkevarer. Burgeroplevelsen koster 199kr og kan nydes indtil den 28 august.  

Picture

Restaurant Viva – krebsegilde om bord

København har kilometervis af havnefront, og det kan undre, at ikke flere har gjort som ejerne af restaurant Viva og lagt en båd til kaj, hvor man kan spise med bølgeskvulp og havbrise i håret. Båden ligger lige ved fødderne af Langebro og skønt den maritime stemning er helt intakt med smukke træpaneler og runde koøjer er hele båden sat perfekt i stand og ligner en smuk restaurant indvendig, med danske designklassikere og rare farver. For det meste laver køkkenet på båden mad med et fransk tilsnit, men i anledning af Copenhagen Cooking har Viva trukket på den svenske krebsetradition og serverer danske krebs med hjemmelavet snaps til og øl fra Bornholm. Middagen koster 325kroner og serveres den 23, 24 og 25 august. 

Picture

Taller – mad og cocktails på sydamerikansk

Michelinstjernebeslønnede Taller bryder med sin eksperimenterende, venezuelanske mad på forfriskende vis ud af rækken af mestendels nordisk inspirerede gourmetrestauaranter herhjemme, og det er de forhenværende noma-kokke Karlos Ponte og Luis Moreno, som sørger for overraskelserne ude i køkkenet. Maden laves på spændende rødder, urter og blade fra den sydamerikanske madtradition, og twistes til nye højder uden at håndværket og oprindelsen glemmes – for Taller betyder frit oversat værksted, og det er også i denne ånd, at Taller den 23 august inviterer Balderdash Cocktail Bar og Diplomático Rum fra Venezuela ind på restauranten for at matche innovative cocktails med Tallers 9-retters tasting menu. Denne kreative og underholdende 'food and drink pairing' trækker på traditionerne men vil i løbet af aftenen skabe helt nye smagskombinationer. Oplevelsen koster 1600kroner per person.  

Picture

Nyhavns Færgekro – lav din egen kryddersnaps

Havneindløbet med de farverige husfacader og gamle træskibe langs kajen rører rigtig på sig i disse år, hvor restuaranter med et mere moderne tilsnit sniger sig ind på matriklen, der mestendels er kendt for fadøl, stjerneskud og laksemadder. Nyhavns Færgekro hører til de klassiske Nyhavn-beværtninger, og er især interessant dels for sit veldækkede og overdådige sildebord samt sit usædvanlige interior, der blandt andet består af en vindeltrappe fra en frederiksbergsk sporvogn og marmorgulvet fra det gamle Dagmar Teater. Færgekroen er også berømt for sine hjemmelavede kryddersnapse, og det er disse, som teamet vil overraske med til Copenhagen Cooking. Og faktisk med omvendt fortegn, for det er gæsterne, der ved et besøg i Nyhavn selv skal eksperimentere med at lave deres egne kryddersnapse, guidet af Færgekroens ekspert. Eksperimenterne bliver akkompagneret af hjemmelavede sildesmagsprøver fra køkkenet, og til sidst kan man så tage sin egen unikke snaps med hjem. Eventen løber ad stablen den 24 august og koster 250kr.  

Picture

Gefärlich – Dinner & cocktails

Dette sted er meget mere end en café og natklub – her kan man også opleve skiftende kunstudstillinger og endda en frisørsalon! Man er med andre ikke bange for at prøve noget nyt på Gefärlich, og dette hyggelige sted på Fælledvej Nørrebro deltager da også i Copenhagen Cooking med et modigt brag af en menu, der opsummerer alle caféens favoritter anno 2016 og koncentrerer sig om godt samvær og højt til loftet – med andre ord er der plads til alle. Glæd dig til lækre cocktails og de ledsagende retter, som tæller risotto med ærter og asparges, dampede muslinger og lakserillette med appelsin. Eventet kan opleves fra den 24-27 august og koster 300kr.  

Picture

Zeleste – Just call me Charles!

Lige bag Nyhavn gemmer Store Strandstræde på nogle af Københavns hyggeligste restauranter, heriblandt Zeleste, der i årtier har været kendt for sin brunch, sin fisk og hummere, og især sine bobler. Beliggenheden i en gammel smedie er yderst stemningsfuld, og med et nyligt renoveret interiør i det i øvrigt fredede hus er Zeleste klar med et eksklusivt event under Copenhagen Cooking. Begivenheden koncentrerer sig nemlig om den legendariske champagne Charles Heidsieck, som gæster kan smage i en særlig vinmenu parret med en lækker 5 retters tasting menu fra Zelestes køkken. 4 champagner skal der smages på, og det hele introduceres af den karismatiske champagne-ekspert Malene Smidt Hertz. Eventet sker den 26 august og koster 675kr.