Kokke og konger i Christian IV's Bryghus
Allerede onsdag den 20. august finder det officielle åbningsarrangement sted i Det Kongelige Biblioteks Have. ”En himmelsk rejse blandt konger” er baseret på Dantes Guddommelige Komedie og iscenesat af Konvers og madkunster Mette Martinussen (kendt for bl.a. Madeleines Madteater) som en sanselig spiserejse gennem dansk madkultur med bidrag fra profiler som Erwin Lauterbach, Søren Ejlersen, Rasmus Kofoed, Claus Meyer, Søren Gericke og Mads Refslund.
 
Åbningsarrangementet er desværre udsolgt, men dagen efter er alle velkomne til at se nogle af de visuelle rum fra opsætningen i Kongernes Lapidarium i Christian IV's Bryghus og nyde smagsprøver.
 

Street food på Papirøen
Street food kommer denne sommer til at fylde mere i madfestivalens program end nogensinde før.
 
Først og fremmest helt oplagt hos Copenhagen Streetfood på Papirøen med eksempelvis ”Smag på Gaden” af Food Tours, der på fire forskellige dage byder på rundtur med smagsprøver på alt fra eksotisk finger food til gourmet-hotdogs.
 
 
Smag verden på Amager
Samtidig på Amager finder vi et af festivalens signarutrevents: Smag Verden. Den 23. august står den nemlig også på stor kulinarisk, kulturel gadefest på Prags Boulevard. 
 
Bl.a. kaster et hold kokkeelever fra Hotel- og Restaurantskolen sig ud i at tilberede økologiske, nordiske råvarer med inspiration fra Afrika, Mellemøsten, Sydamerika og Asien – og man må gerne hjælpe til!

"Street food kommer denne sommer til at fylde mere i madfestivalens program end nogensinde før"

Street food festival på Vesterbro
På Vesterbro Torv stiller det pan-asiatiske spisehus Namnam op med en række sydlandske kokke og laver mad under åben himmel, inspireret af de små spisesteder 'hawkers' fra Singepore til Street Food Festival den 29.-31. august.
 
Her kan du nyde marokkansk og sydamerikansk gademad.
 
 
Nordisk mad ved Gefionspringvandet
Nordic Taste er et af Copenhagen Cookings andre signaturevents, hvor top-gourmetrestauranter, der alle har afsæt i nordiske råvarer og madtraditioner, disker op med smagsprøver på det bedste af den nordiske sommer ved Gefionspringvandet den 31. august.
 
Her kan du fx prøve kræfter med gær som råvare. To af kokkene bag Restaurant Relæ tropper op med projekt Fermented Works, hvor både gastronørder og amatørkokke kan joine en gratis master class i fermentering for en noget anderledes måde at lave mad på. 
 
 
Mad for børn i Kongens Have
Arrangementer, hvor børnen kan være med, er der også masser af! Fra ”madmodsløb” til kokkeskole i børnehøjde, økologisk høstfest og den store Arla Food Fest i Kongens Have m.m.
 
Se det fulde program på www.copenhagencooking.dk.