Bistro à la Bollywood og lidt til
Ordene er Cofoco's Torben Klitbos. Og det kræver mod at sige Østberlin, Mallorca og bollywoodmusik i én og samme sætning, men nu må man sige, at Cofoco med Torben Klitbo i spidsen har åbnet en restaurant eller to før i sit liv, og som sådan er der vist ingen grund til skepsis. Med ni stilsikre restauranter under hatten – som efterhånden er i sombrero-størrelse – ved Cofoco-gutterne nok godt, hvad de laver!

Entrecôte & grillede skaldyr
Det seneste skud på stammen, Oysters & Grill, som åbner nu (dvs. d. 12. maj 2011), er en “ukompliceret restaurant” efter Cofoco's egent udsagn. Torben Klitbo udtrykker det således: ”På Oysters & Grill dumper man forbi når man har lyst til at dele masser af grillede skaldyr, muslinger eller en stor bøf. Du kan f.eks. få grillede jomfruhummere, soft shell crabs, blandede kniv-, venus- og kammuslinger målt pr. 100 gram og en grillet entrecote. Der er ingen begrænsninger!” Til gengæld er der 350 g entrecôte serveret med dagens kartoffel, salat og kryddersmør til 198 kr., 100 g blåmuslinger til 15 kr. (vejl. dagspris), 100 g kammusling til 30 kr. (vejl. dagspris), 100 g soft shell crabs til 36 kr. (vejl. dagspris) og et par desserter til 40 kr. stykket. Bare for at nævne noget. Du kan filosofere over valg samt mængde, mens du skyller et glas Cheverny (hvidvin fra et sted i Loire lavet fortrinsvis på sauvignon blanc) fra Hervé Villemade ned. Det koster 70 kr., og det smager godt.

Uhøjtidelighed serveret på blomstret voksdug
Konceptet leder tankerne en anelse hen på Enghavevejs Big Kai, som Spiseliv skrev om for nogle uger siden her, omend Cofoco's Oysters & Grill muligvis er lidt mindre eksotisk – i bogstavelig forstand: mindre kokos, mindre ananas, mindre rendyrket stillehavsstemning iført blomstrede hawaii-skjorter og drinksparaplyer. Uanset er sammenligningen måske uinteressant, men den siger dog noget om, at Cofoco atter engang rammer tidens tand. Uden dog overhovedet at ramme noget af det, vi hidtil har set fra Cofoco, som først og fremmest har været mere i genren bistroer og trattoria'er. Hvilket bestemt er dejligt. Men derfor er det jo festligt nok med noget nyt og anderledes, der stilmæssigt involverer sprudlende blomstervoksduge og vand i plastikflasker.

Summa summarum: Uhøjtidlige rammer om en uhøjtidelig stemning, det ka' vi li'.