Picture

LMNT

Hos LMNT i Haderslev er målet, at der kommer nye cocktails i baren hver fjerne uge, det er cocktails med friske sæsonpræget råvarer. Her op til julen og til de mange julefrokoster kan de råvarer bestå af nelliker, kanel, appelsin og mørk rom. Men hos LMNT skaber de cocktails af helt andre ingredienser end de normale, fx deres Apium, som er den latinske betegnelse for selleri, som består af Rød Aalborg infuceret med selleri og kålrabi, hjemmelavet røget pastinak sirup, friskpresset citron og friskkværnet peber.

Her op til julen får LMNTs egen cocktail Cloud Nine en duft og smag af julen, en smag som minder om barndommens jul og brunkager. Der er ikke et cocktailkort hos LMNT, de ønsker at guide kunden og finde den helt rigtig smag hver gang. ”Det skal ikke altid være Mojitos der ryger over baren, det handler om at opdrage kunderne til at prøve noget nyt og spændende”, fortæller Joost, som er indehaver af LMNT.
 

Picture

Lei:K

Hos Lei:K i Odense er der hver måned nye cocktails på kortet, udeover de faste cocktail, vil der hver måned blive serveret 4-5 nye cocktails. Nu da vi er på vej mod julemåneden har månedens cocktails, da også fået en smag af jul.

Dark and Stormy
Den klassiske Dark and Stormy har fået et twist, da Lei:K selv har lavet rommen, det er en 7 års rom, tilsat julekrydderier som fx kardemomme, nellike og kanel.

Caipirinha
Den verdenskendte brasilianske cocktail Caipirinha har fået tilsat noter af havtorn, passionsfrugt og appelsin.

Old Fashioned
Der normalt består af Buffalo Trace Bourbon, med sukker og appelsin, har fået smag af en hjemmelavet kvædesirup, som trækker smagen af æble frem.

Smoked Appelpie
Man kan også slutte sit måltid af med en Smoked Appelpie, som er vanilie og æble brændevin med et skud røget whisky.

Cocktails er blevet meget populært hos Lei:K, hvad enten man ønsker at starte middagen med en Cocktail og snack eller nyde dem efter maden. Lei:K tilbyder også Cocktailbar ud af huset inkl. Cocktailbartender.
 

Picture

The Lodge

På The Lodge har de en massiv tilstrømning af kunder i den kommende tid, det er selvfølgelig fordi de leverer et fantastisk håndværk, men det har også lidt at gøre med de mange julefrokoster i den kommende tid.
Måden de på The Lodge har valgt at give cocktails et twist er ikke ved at lave en dissideret julecocktail liste, men de har i stedet ladet kreativiteten blomster, derfor har bartenderne fået frie hænder til at supplere de kendte cocktails med en smag af jul.
”Ofte får man en predinner cocktail, her vil kunden gerne prøve noget nyt og anderledes og vil gerne inspireres til deres valg af drink”, fortæller Daniel fra The Lodge.

Bartenderne tryller med smage fra solbær, kanel og gran, bartenderne har haft Amarano kirsebær lagt i lage i rom og vodka, de vil danne en fantastisk base i en julecocktail. Daniel fortæller at det handler meget om at holde det skarpt og ordentligt, så der skal ikke går alt for meget nissebanden i den. Der bliver taget udgangspunkt i de kendt cocktails, som bliver blandet med smagen af jul. Det kunne være en Mojito med et twist.

Ifølge The Lodge er det der kendetegner en julecocktail, at den er mere rund og kraftig i smagen end en let sommer drink. Cocktails’ne bliver justeret til hver arrangement og man kan glæde sig til, at blive fortryllet af de fantastiske smage hos The Lodge.