På Bondens Marked kan man smage og købe fødevarer af høj kvalitet, som primært er produceret af de bønder, der selv er til stede på markedet. I alt vil man kunne shoppe rundt mellem omkring 50 forskellige stader med lokale kvalitetsfødevarer, lidt importerede specialiteter samt en smule kunsthåndværk med relation til maden.

Man vil blandt meget andet kunne få årstidens grønsager og bær fra Kildemarksgaardens Gårdbutik, spiselige planter fra Stendemose, lamme- og kalvekød, pølser og brød fra Kærsgård Gårdbutik, økologisk mel fra Falslevgård Mølle, oste fra Osteknuden og chokolade fra Mikkel Friis-Holm.

Desuden vil der være et madtelt, som kogedreng og TV-kok Martin “Guf” Becker Rasmussen fra Nose2Tail Madbodega står for, og Madsynergi vil rykke ind i Klostercaféen, som ligger tæt ved indgangen. Bag Madsynergi står Jeppe Graa og Henrik Junker, som begge har en fortid på danske Michelin restauranter og erfaring fra det danske kokkelandshold.

Man vil desuden kunne få gedeburgere og -pølser fra Rodegårdens kødgeder samt kaffe - naturligvis økologisk og bæredygtig.

Danmarks hyggeligste marked
Jette Højholdt Mikkelsen fra Bondens marked fortæller om formålet med Bondens Marked:

“Formålet er at give de dejlige producenter af lokale, danske fødevarer et talerør til forbrugerne. Forbrugerne skal igen lære at handle lokalt og sætte pris på kvalitet og friskhed i varerne. De skal fornemme det med deres sanser. Bondens Marked er et sundt, godt alternativ til supermarkedernes masseproducerede varer, for al den transport af fødevarer frem og tilbage gør ikke noget godt for kvaliteten. Vi er bønder, der elsker vores fag og det, vi laver, så vi gør rigtig meget ud af, at stadeholderne har det hyggeligt, for det smitter af på publikum. Bondens Marked er Danmarks hyggeligste,” lover hun.