Champagnen denne aften var ganske særlig. Den er nemlig leveret af en uafhængig vinproducent - Doyard Mahé i distriktet Champagne-Ardenne. Datteren af det familie-ejede vinhus, Carole Doyard, præsenterede de fire champagner på NOSE2TAIL.

Fire champagne-perler på snor

Gæsterne startede med en Cuvée Carte d'Or, der var domineret af noter af pære, citron, frisk mandel og bregne. Den havde en behagelig frisk smag med en smuk afslutning på mineralske noter og citrusfrugter.

Som nummer to kom EB Desir, Extra Brut som er lagret mindst 1 år mere end Carte d’Or for at runde smagen af. Den er domineret af blomst-aroma og hvide frugter og var yderst livlig i ganen med en smuk afslutning på citrusfrugter.

EB 2008, Blanc de Blanc kom som nummer tre med dens delikate aromaer af bregne, der kombineres med blomster, halm og tørret frugt. I munden var den delikat, frisk og livlig, med en meget lang afslutning.

Som den sidste Millésime 2009 Brut med sin strågul farve med virkelig fine og langvarige bobler. Den er mineralsk og frugtagtig, med toner af hvide blomster og kandiserede citrusfrugter. I munden var den attraktivt og afbalanceret.

NOSE2TAIL byder på rejser ind i vinens univers

Søren Haahr har i samarbejde med den lille champagneimportør Champagnesjælen, sørget for at få Doyard Mahés produkter til Danmark. Torben Elhauge, der står bag Champagnesjælen, fortæller:

“EB-serien er Caroles værk og mange strømninger går på at lave en champagne med lav dosage. Sukker er både en smags-maskør og forstærker. For lidt sukker får den til at fremstå lukket og ”sur” for meget, ja så er den bare sød. Så det skændes specialister om,” siger han og fortsætter:

“Det er også værd at nævne at Carole har arbejdet efter 'VITICULTURE RAISONNEE' i 20 år, der i sin simpelhed går ud på kun at behandle markerne, når det er nødvendigt hertil kommer også, det græs der er mellem rækkerne.”

NOSE2TAIL vil i løbet af året byde på endnu flere fantastiske vinsmagninger med forskellige temaer. Vinsmagningen fungerer som en rejse ind i alle faser af vinens tilblivelse og smag, hvor gæsterne får viden om druetyper, distriker, vinproduktion, lagring og høstudbytte.

Kontakt NOSE2TAIL for yderligere information om vinsmagninger hen over året: www.nose2tail.dk