Picture

B9 på Åboulevarden

På onsdag begynder festlighederne på Nørrebro, hvor det centrale kvarter spærres af – det inkluderer Nørrebrogade og gaderne omkring Sankt Hans Torv Samt Blågaards Plads, og så er Dronning Louises Bro også et berømt Distortion hot spot, hvor man fester mellem søerne. Mod syd er Åboulevarden den dag et af de steder, hvor man kan tage hen og hvile øerne – trods vejens trafik udgør den en oase for dem, som gerne vil have noget godt at spise udenfor festområdet, og vi foreslår at udnytte B9s hyggelige stemning og enkle køkken: stedet er en vinbar, så man bliver ikke belemret med lange menuer men kan bede om et godt glas og lidt lækre tapas med kød, fisk og ost. Dagens ret koster overskuelige 125 kroner, og så ligger Fprum metro station ikke langt derfra, hvis man har brug for at komme videre hjem derfra.  

Picture

Woowok på Nordre Fasanvej

Nørrebrogade er et af epicentrerne under Distortion den 1 juni, men bevæger man sig op til Nørrebro Station og sydvestpå langs Nordre Fasanvej, kommer man hurtigt på behørig afstand af de summende festligheder. Her ligger der et bredt udvalg af spisesteder, hvor Woowok hører til et eksotisk et af slagsen: her laves der asiatisk fusionsmad, og indretningen har fokus på det nordiske, blandet med varme, gyldne nuancer i farvepaletten. Ejeren Ali udvikler menuen i tæt samarbejde med sine kokke, og økologiske råvarer er vigtige i restaurantens ambition om at lave god mad for både krop og sjæl. Woowok har også et fyldigt take away kort, så du kan tage dine nudler eller stegte ris med ud under sommersolen, og måske med dig tilbage til Distortion. 

Picture

Kösk Kebab på Frederikssundsvej

Man har ikke oplevet hele kvarteret, hvis éns rejse stopper ved Nørrebro Station. Her bliver Nørrebrogade til Frederikssundsvej, hvor bygningerne forandrer sig og gaderne får sig et orientalsk præg grundet de mange mellemøstlige og tyrkiske beboere. Det har også resulteret i unikke spisesteder, hvis kebabtraditioner har skabt begejstring også hos etniske danskere. Et af de hyggeligste steder er ifølge os Kösk Kebab, hvor det tyrkiske og arabiske køkken mødes på bedste vis. Duften af de sydende kebabspyd breder sig fra kulgrillen ud på gaden, og alt efter smag krydres de på forskellig vis og har hvert deres navn afhængigt af, hvor de kommer fra i Tyrkiet– for eksempel Adana, Beyti, Iskender og Urfa. Har man lyst til at udvide repertoiret, serveres der også tyrkiske pizza'er.  

Picture

Sukiyaki på Vesterbrogade

Torsdag den 2 juni flytter hele Distortion sig til Vesterbro, hvor Sønder Boulevard, Istedgade og gaderne deromkring vil summe af musik og atmosfære. Man antager at der vil ankomme omkring 150.000 gæster til bydelen, inden hele festen atter bevæger sig videre, denne gang til Refshaleøen, hvor resten af Distortion især vil koncentrere sig om musikken på stedets mange lokalscener. Vesterbro er med sine mange spisesteder og barer det perfekte sted at fejre Distortion, og restauranterne står også udenfor selve festivalzonen klar til at bespise de sultne. Her kan vi anbefale den japanske restaurant Sukiyaki, der viser sine gæster, at landets kulinariske traditioner ikke kun handler om sushi. Her kan du derfor blandt andet smage teppanyaki, som er en stor plade, man steger på, og hvorom gæsterne kan sidde og følge med i kokkens tilberedninger. En anden specialitet har givet restauranten sit navn, nemlig gryderetten sukiyaki, der også laves ved bordet, hvor man tilbereder tyndskåret kød og nudler i en buillon, og spiser den sammen med forskellige dips, miso og ris. Alle retter kan indgå i en menu, og der er naturligvis også sushi og sashimi på kortet, til dem, der trænger. 

Picture

Barbar Bar på Vesterbro torv

Hist hvor Vesterbrogade slår et knæk gives der plads til det lille Vesterbro Torv, som er omgivet af alskens caféer, isbarer og restauranter. Her er man blot et stenkast fra festlighederne nede på Istedgade, men hvad der om sommeren gør stedet virkeligt populær, er både de fornuftige priser og de mange borde udendørs, hvorfra man kan betragte livets gang på Vesterbro. Her går du hen, hvis du ønsker regulære café darlings så som sandwiches, wraps og salater, eller en god og rigelig brunch, inden Distortion officielt går i gang i de nærliggende gader kl 16.  

Picture

Magasasa Dim Sum & Cocktails i Kødbyen

De blå og hvide bygninger har de sidste par år undergået en regulær forvandling fra gå-i-byen-sted til tag-på-restaurant-destination, og det har skruet ned for ramasjangen på asfalten. Istedet er området fuld af loungemøbler og spiseborde, mens man indenfor har bevaret de hvide kakler og det industrielle look. De er faktisk forbudt at pille ved, og det giver beværtningerne et særligt præg -også hos Magasasa Dim Sum & Cocktails, som har specialiseret sig i de små, lækre dim sums, som på kinesisk betyder 'at røre hjertet', og er de perfekte hapsere at supplere sit besøg i Den Hvide Kødby med. En dim sum består af en dej, der lukkes omkring et krydret fyld af kød, skaldyr og grøntsager og siden dampes, og kan suppleres med flere kinesiske delikatesser fra kortet. Restauranten har en smuk cocktailbar, hvis drinks er specialdesignede af den prisvindende bartender Jannick Gram.