Med sine knap 30.000 indbyggere er Sønderborg en typisk dansk by, der summer af liv og kultur. Bl.a. derfor valgte brødrene Jacob og Rasmus Oubæk, samt partneren Christian Brandt at åbne deres anden Barbie restaurant her.

”Hele Danmarks befolkning er begyndt at tage stilling til, hvad de spiser – også når de går ud. Det skal ikke længere blot være brændsel til en travlt hverdag, vi vil gerne have en oplevelse, når vi spiser, og der skal være fokus på kvalitet, gode råvarer og en særlig smagsoplevelse”, fortæller Christian Brandt, da Spiseliv mødte ham til en snak om Barbie i Sønderborg, der slog dørene op d. 21. august i år.

”Vi kan tydeligt mærke en interesse for stedet her i området, og vi ville fra starten undgå at medbringe et rejsehold fra København. Det er meget vigtigt for os, at Barbie bliver lokalt forankret i Sønderborg og vi har derfor kun ansat dygtige folk fra byen og nærområdet.” 

Christian fortæller også at menuen er skabt som en fusion af langstidstilberedt barbeque med tydelig inspiration fra sydstaterne i USA og mere klassiske steaks og fyldige, smagfulde saucer. Den helt særlige delemenu, som stedet byder på giver et glimrende indblik i de fantastiske smagsoplevelser, der er at hente hos Barbie. Du får både smagt bøf og barbeque, snaks, sortfodsskinke og meget mere.

”Ja, den er vi stolte af. Det tilføjer jo også en ekstra dimension til et restaurantbesøg, at man netop deler maden, og får de samme smagsopleveler. Der er mere samvær og fællesskab end når man blot sidder med hver sin ret.”

Det er nogle rutinerede herrer, der nu er rykket ind i Sønderborg. Rasmus Oubæk, som også er kendt som ”bearnaisekongen”, er restauratør i København og står bl.a. bag Retour Steak, Pluto og Mêlée og selvfølgelig Barbie BBQ på Vesterbro - og medejer af Barbie I Sønderborg, Christian Brandt, har også være involveret i flere af restauranterne. Det sidste ben i trioen er Rasmus’ tvillingebror Jacob, der blev Årets kok tilbage i 1995. Efter en årrække, hvor han var helt ude af faget, er han nu tilbage som partner i Barbie.

”Ja, det var faktisk Jacob, der startede med at lege med slow cooked barbeque, som man kender det fra sydstaterne i USA”, fortæller medejer Christian Brandt inden han rejser sig for at tage smilende imod endnu et hold gæster, der forventningsfulde ledes hen til deres hyggelige bord ved vinduet.