Bar’Vin hedder stedet, og som navnet indikerer, er vin vigtig for de to bagmænd, Nils Thyge og Sergio Costa, som begge er vintjenere og kender hinanden fra Custom House. Vinene fås på glas, flasker og til at tage med hjem, for Bar’Vin er også en delikatesse- og vinbutik. Og en restaurant, eller nærmere "et køkken”, som folkene bag foretrækker at kalder det.

“Vi kalder det et køkken for ikke at gøre det for ambitiøst og for at vise, at det er et afslappet sted. Af samme grund laver vi sandwich til frokost - for at signalere, at vi ikke er for fine på den. Det har sted er vores andet hjem, så vi serverer i vores eget tøj på, og det bliver meget personligt uden at det blive laisser faire,” fortæller Nils Thyge.

Køkkenchefen er René Warn, som indtil for nylig drev det meget populære spisested Sorte Hest på Vesterbro. Med sig i køkkenet har han Kenneth Wexiø (Eva Trio Gourmet akademi, Kommandanten, Lumskebugten) og Jeppe Madsen (tidligere Krogs, Bottega, Noma m.m).

Ingen broken gel og diverse skumfiduser

Nils Thyge fortæller, at madstilen bærer præg af, at han er opdraget før det ny-nordiske køkken.

“Det er klart vi bruger danske råvarer og ingredienser, som også bruges i det nye nordiske køkken, men der er ingen broken gel eller diverse skumfiduser. Det er mere sydlandsk inspireret. Man kan kalde det et Middelhavskøkken, selvom det klinger af billig buffet, men inspirationen er hentet i de spanske, franske og italienske køkkener og atmosfæren kan bedst sammenlignes med den, man oplever på Barcelonas tapasbarer.”

Hele dagen og indtil baren lukker, kan man få charcuterie og ost, som man selv vælger fra montren ved baren. Til frokost serveres desuden sandwich og en varm ret, og om aftenen serveres en grøntsagsret, en kødret, en fiskeret og signatureretten cote du beouf samt en lille håndfuld desserter. Priserne starter ved 65 kr. for en sandwich, den billigste hovedret koster 150 kr. og den dyreste - cote du beouf - koster 285 kr. Man kan desuden få en 3-retters menu til 285 kr.

Bar’Vin ligger i Skindergade, der hvor Spisebilletten før lå. Der er åbent fra i dag, tirsdag den 3. januar og fremover mandag-onsdag fra 11-23 og torsdag-lørdag fra 11-24. Det varme køkken er åbent mellem kl. 11-14.30 og 17.30-21.30, men der serveres charcuterie og ost i hele åbningstiden.