Her er det ikke kun maden, der er til salg. Butikken er fyldt med franske og skandinaviske loppeting og antikviteter, og gæster er velkomne til at købe møblement, service m.m. med hjem, hvis de får et godt øje til dele af interiøret under besøg i caféen.

Formidable er nemlig indrettet med et bevidst mix af vintage og kuriositeter kombineret med årstidens blomster – og så naturligvis kaffe! Bag caféen står Lisbeth Paulsen og Pernille Ingrisch, som driver de online livstilsbutikker Vintage House og La Gare, men nu bevæger sig ud i at lave en fysisk forretning. Den tredje i ejerkredsen er Peter Solberg fra Farmen; en lille besøgsgård i Tølløse. Her har trioen flere gange i løbet af de senere år afholdt velbesøgte gårdmarkeder med loppeting og lokale fødevarer som grønt, honning, kød m.m.

”Vi ved noget om antik, loppeting, franske markeder og hvordan, man leverer og producerer ordentlige fødevarer. Nu blander vi kortene i en fysisk butik - opkaldt efter en gammel fransk sang komponeret af den belgiske sanger Stromae,” fortæller Peter Solberg til Spiseliv.

I ejernes netværk findes også lokale fødevareproducenter og kokke, som kommer til spille en vigtig rolle for udvalget på Formidable. På spisekortet finder man både hjemmelavet morgenmad og frokostanretninger komponeret af forhåndenværende råvarer fra lokale gårde i nærområdet. Det betyder også, at spisekortet ændrer sig løbende efterhånden som sæsonen skifter. På den måde udnyttes råvarerne optimalt, og caféen mindsker sit madspild. Ved siden af menuen sælges også lokale fødevarer og udvalgte europæiske delikatesser, der kommer fra producenter, som folkene bag selv har besøgt og kender - eksempelvis den franske rosévin og italienske olivenolie.

Café Formidable har allerede uformelt været teståbent i et par uger for at få logistikken på plads, men interessen er allerede stor, og Roskilde har taget godt mod det ny sted.
Lørdag den 13. september kl. 13–15 åbner caféen officielt dørene med en lille reception, hvor alle er velkomne.