Jesper Koch kender de fleste madelskere i Aarhus som en del af trekløveret hos Brdr. Koch, men Jesper Koch har længe gået og puslet med nye og anderledes ideer. Frantz Longhi er manden bag Kähler. Han er ikke keramiker, men arkitekt og bagmanden bag de fire Kähler restauranter. De to er nogle af idemagerne bag projektet og det bliver spændende at høre om deres visioner og ideer på scenen når der bydes velkommen lørdag.
Markedet åbner ikke mindre end 100 meter fra Aarhus Hovedbanegård på Sankt Knuds Torv. Torvet har gennem den seneste måned gennemgået en sand forvandling fra den grimme ælling til en smuk svane og fremstår nu som et grønt byrum.
Her vil være fyldt med markedsboder både ude og inde, det forventes at der i stueetagen vil være madboder, specialvarer og faste madsteder. Udenfor er der bænke, grønne områder og plads til live musik. Det hele er ifølge Aarhus Central Food Markets egen hjemmeside indrettet så fleksibelt, at man med lethed kan transformere områderne så de passer til de givne arrangementer med alt lige fra koncerter, udendørs biograf, messer og foredrag.
Det er målet at Aarhus Central Food Market skal sætte rammerne for, at ildsjæle kan være med til at bidrage til et gastronomisk univers, hvor udsigten til et grønt byrum smelter sammen med duften fra de lokale råvarer og lækre madboder.


Allerede nu kan vi afsløre nogle af de madboder, som vil være på markedet:

BangKoch, som er Jesper Kochs eget, nye madkoncept der kombinerer det nordiske køkken og det asiatiske køkken.
l’Cobert de CANblau, lillebroderen til den kendte tapas restaurant CANblau kommer med lækkerier i form af charcuteri, oliven, skinke, oste og pølser, både som små serveringer og som take-away.
GRØD, som vi kender fra København her kan man få serveret en ualmindelig lækker havregrød med hjemmelavet karamelsauce og risotto, her kan man opleve en helt ny fortolkning af konceptet grød.
Green Neighbour, har det formål at gøre den sundeste mad til den mest velsmagende, de serverer økologiske salater og velsmagende juicer.

Derudover kan man møde:
El Plato, Havnenes Fiskehus, Landmad, Guldrummet, Øko Deli og Mikkeller Bottle Shop Aarhus og mange flere.

I denne weekend kan man nyde alt fra smagen af mad tilberedt over åben ild, man kan smage myre, få inspirerende ideer til kogekunsten i eget køkken og købe ind af lækre delikatesser alt imens man nyder de beroligende jazzede toner fra de forskellige live bands.
Der vil være foredrag og underholdning fra blandt andre tv-kokken Anne Hjernøe som sammen med Søren Dahl fra Café Hack vil tage en underholdende snak om Aarhusianernes madvaner. Man kan møde standup komikeren og kokken Simon Jul, som ligeledes gæster køkkenet sammen med Søren Dahl.
Der vil være tryllerier for børnene i løbet af dagen og man kan også få lov til at klappe en ged, så tag endelig hele familien med, når Aarhus byder på dette helt nye koncept.

Se hele weekendens program og få den seneste information her