Picture

Wining and Dining På Gråbrødre Torv finder man et nyt koncept, der vist ikke har sin lige i Danmark: wining and dining. Men der er ingen grund til whining, for du ved præcis, hvor mange penge du som gæst skal af med, allerede før du sætter dig ved bordet. Med i menuprisen på 398,- er nemlig inkluderet vin til både forret og hovedret. Og så er det endda ad libitum – så alkoholprocenten i kroppen, når man forlader stedet, kan man altså ikke være helt sikker på. Lyder det som en turistfælde? Det er faktisk udmærket mad, der lander på tallerkenen foran dig. En fin omgang lynstegt tun med god mayo til forret, et stort stykke dansk himmerlandsokse med grøntsager og en mørk, blodrød sauce til hovedret, mens desserten er et kærligt farvel og en eksotisk salut fra passionsfrugt og hvid chokolade. Vinene er også eksotiske og kommer fra Chile, Frankrig og Argentina. Skruer man 100,- mere på prisen får man den såkaldte ”superior” vinmenu og kraftig, fed chardonnay fra USA i glasset til forret. Og 90-points-vin fra anmelderguruen Parker til sin bøf.Picture

Les trois cochons Booker du bord på ”Grisen” på Værnedamsvej, er det en god idé at have en appetit med. Og forresten ikke være fedtforskrækket. For køkkenet i én af Cofoco-emperiets med succesfulde filialer er nemlig ikke bange for at sætte rilette af gris, foie gras eller smørmonteret kartoffelmos og and i tung, olie/smørsauce på bordet. Og det smager godt! For lige at være sikker på, du ikke kan løbe så langt uden at betale regningen, sætter man da også lige hele tre slags desserter på bordet til sidst. Og apropos desserter taler vi hér om byens nok bedste tilbud på crème brûlée, der måske endda også er byens bedste. 12-14.30 hver dag undtagen søndag er der nemlig frokost på kortet, og dér kan du være ægte fransk (og lækkersyndig) og få en stor, sprød og fyldig brûlée til 45 kroner. Måske efter dine moules med fritter eller den efterhånden berygtede kartoffelmad.     Picture

Soupanatural Leder man efter et godt, trygt, hyggeligt – og ganske billigt – sted at spise sin frokost eller aftensmad, så er Soupanatural et godt bud. Og så er det endda ret så sundt. Den billigste suppe på kortet med fx sorte bønner og gulerod (en såkaldt ”leopardsuppe” qua dens plettede udseende) er fyldig, mættende og koster kun 40,- for en stor portion. Vil du have kød eller lidt dyrere ting i din suppe styrter prisen dog hurtigt op mod en hundredekroneseddel. Drinks og sodavan er også rielige og så endda øko oven i. Picture

Francis Pony Leder du efter en god kvalitets-brandert, er Francis Pony tæt ved Gråbrødre Torv et rigtig godt bud. Konceptet er ganske enkelt, og udfylder på en måde pladsen mellem de store natklubber og cocktailbarer. Her skal man kunne komme og få en drink eller to til rimelige priser. Eller blive hele natten og kravle hjem, når det bliver lyst, for baren frister også med hjemmelavede shots til en 20'er. En drink koster fra 60 kroner, men når Happy Hour'en slår ind, er der 2 cocktails for én. Og en hovedpine næste dag i vente måske. Så tag en ven med!   Ud på aftenen forvandles lokalerne ovenpå til en mindre natklub, som man ofte finder proppet med dansende gæster.  Picture

Oliver and the Black Circus

Vil du ha' fornemmelsen af at være på en såkaldt ”gourmet”-restaurant uden at betale et større, eventuelt eksorbitant beløb, er Oliver and the Black Circus et rigtig godt bud. Hér kommer nænsomt tilberedte retter flot serveret – og så er tjenerne ofte også ret pæne... Restauranten er en sammensmeltning af internationale kræfter fra hele verden, med både kulørte lamper og en ligeså farverig og uprætentiøs stemning. Det er også muligt at få cocktails til retterne, der både lyder på tun med vandmelon, knoldselleri med hasselnød, stegt foie gras og gris med fersken. Blandt andet. Det er nemlig en imponerende mængde fristende retter, der står på kortet – og man har simpelthen lyst til dem alle sammen..! Der kan vælges mellem 3-5 retter af frit valg til priser fra 295 – 440 kr.